Språkutställningen 2023 i de svenska klasserna

Stockholm International School is indeed international so this week we are publishing articles about the middle years Language Fair different languages ! Three of our Swedish A students in the DP put together this ‘intressant’ article. If you don’t speak Swedish try the French version or – wait for the English review – coming soon!

Den 22 mars 2023 besökte vi skolans språkutställning. Det var mycket intressant att se de olika utställningarna skapade bland alla elever. Massor med internationella språk och kulturer var involverade, vilket var spännande att se. Vi fokuserade mest på “Swedish B” utställningen, de hade dekorerat klassrummet med “typiskt svenskt” dekor såsom dalahästar och svenska flaggor. Stämningen i rummet var rolig, öppen och intressant. 

Först fick vi kolla på en presentation om hus. Eleverna gick igenom vilka typ av hus och bostäder som man kunde köpa i Sverige. Dessa inkluderade sommarhus, lägenheter, villor och flera andra exempel. Eleverna hade också skapat en dialog mellan varandra där ena eleven ville köpa en bostad och den andra förklarade det positiva och negativa kring dessa olika bostäder.  Presentationen följdes med den “klassiska” svenska inredningen och stilen som vi har i Sverige. Eleverna som presenterade hade mycket bra och tydligt svenskt språk, man följde med meningarna, och de pratade klart och tydligt. 

Efteråt, fick vi uppleva en presentation om en affisch om Astrid Lindgren. De berättade om vem hon var och hennes mest kända litterära verk. Affischen var delat upp i olika delar och man kunde tydligt följa efter. 

Sammanfattningsvis var den svenska språkutställningens två presentation mycket bra. Det var mycket roligt och intressant att lyssna på dessa presentationer.